
Půlku uvařeného a osoleného květáku, rozmačkáme a promícháme se směsí strouhanky, vajec, mléka, strouhaného sýra (nejlépe eidam a Niva). Prohněteme na těsto.

"Těsto" rozetřeme do vymaštěné a moukou vysypané formy, posypeme nasekanou klobásou nebo šunkou (nemusí být) a tymiánem nebo oregánem.

...posypeme směsí zeleniny, která se zrovna doma najde. Já dala nasekanou červenou i zelenou papriku a proužky červené cibulky. Koláč dáme zapéct.

Až je těsto propečené, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a nasekanými bylinkami: bazalkou a kadeřavou petrželkou. Dopečeme.

Jééé, díky za recept, zrovna jsem včera večer přitáhla z krámu květák. Dám ho asi celý, je malej... a taky, co potom s tou druhou půlkou, že jo? Myslím, že místo šunky, kterou nemám, tam šoupnu žampiony.